I dagens utgåva av morgontidningen Aftonbladet avslöjas att det som i butiken säljs under artikelnamnet ”Fiskpinnar” i realiteten är panerade fiskbitar som således även innehåller paneringsmjöl.
KnöstoftaMagazinets matexpert Margharijna Karlborg avsölöjar för KnöstoftaMagazinets läsare att matfusket är mycket mer utbrett än så.
– Jag kan avslöja att våra hemliga tester visar att till exempel vanligt matbröd drygats ut med stora mängder mjöl. Det är naturligtvis upprörande och oacceptabelt.
– Mjöl är inte nyttigt i för stora mängder, säger Frk Karlborg. Och i det bröd vi undersökte fann vi upp till 100 % mjöl. Vi testade det vanligaste brödet i vår lokala producents sortiment samt det vanligaste brödet på våra två varuhus. I de två varuhusens bröd fanns tillräckligt mycket tillsatser för att mängden mjöl skulle hållas på en hälsomässigt rimlig nivå. I inte något av bröden understeg tillsatserna – främst konserveringsmedel, antimögelmedel, kadmium, besprutningsrester samt biprodukter från jordbruket – mängden mjöl. I brödet från vår lokale producent fann vi dock inga spår av något av ovanstående, vilket vi ser som en hälsorisk eftersom det höjer andelen rent mjöl i brödpåsen.
KnöstoftaMagazinets dramatiska avslöjande av brödfusket har medfört att Fröknarna Gunnarssons bageri UPA i dag på förmiddagen meddelade att de lagt ner verksamheten och att samtliga 814 anställda per omgående friställts.
[bloggar] aftonbladet, journalistik, rubriksättning, tillsatser, satir, humor, ironi, knöstofta[/bloggar]
Lämna ett svar